ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Цецка Цачева би звънеца, Народното събрание гласува кабинета

Общество
07.11.2014  |  09:54
114

Парламентът започна процедура по избор на министър-председател и членове на Министерския съвет. След това народните представители ще приемат състава и структурата на Министерския съвет, предаде "Дарик". На заседанието присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, служебният премиер Георги Близнашки и членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, патриарх Неофит, членове на дипломатическия корпус, представители на синдикати и работодатели.

Първо на парламентарната трибуна се качи Цветан Цветанов, който представи биографията на номинирания за премиер Бойко Борисов. След това и самият Борисов изложи номинираните за министерски постове.

По-късно в Гранитната зала на Министерския съвет ще се състои церемонията по приемственост в изпълнителната власт, на която служебните министри ще предадат властта на новоизбрания кабинет.

Това е второто правителство, оглавявано от Бойко Борисов. Кабинетът е в коалиционния формат ГЕРБ и Реформаторския блок, като получи подкрепата на АБВ и Патриотичния фронт. В състава на кабинета има четирима вицепремиери - Румяна Бъчварова, Меглена Кунева, Томислав Дончев и Ивайло Калфин, като Калфин ще бъде и министър на труда и социалната политика.

Кабинетът ще бъде съставляван от 17 министерства, като Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се разделя на три отделни министерства. Снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design