ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

163-ма участници в "Уикенд туризъм", изпреварихме Варна и Велико Търново

Общество
10.05.2017  |  19:44
4 555
Иван Звездев се вихри утре на кулинарно шоу до Доходното

До 13-и туристическото изложение ще залее града с демонстрации на занаяти, художници и аниматори, бойни изкуства, парад на принцеси, алтернативно кино, разнообразни концерти и много други

 

"За пореден път ще покажем, че Русе е столицата на Дунавския туризъм“. Това заяви днес на брифинг директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов по повод започващото днес изложение "Уикенд туризъм". То ще бъде официално открито в 12 часа пред Доходното здание и ще продължи до 13 май. Изложението ще бъде съпътствано с много забавления на Десетия фестивал на туристическите атракции. На брифинга в Заседателната зала на Общината бяха заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова и експертът Даниела Бирова.

Савов коментира, че към момента са се регистрирали 163-ма участници и организации, а русенското изложение се класира на престижното второ място по посещаемост и интерес, след столицата София, изпреварвайки Велико Търново и Варна.

Тазгодишното събитие включва нови инициативи, сред които „Фестивал на Дунавската кухня“, който ще възроди и презентира кулинарния туризъм. Това събитие е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона, бе коментирано на пресконференцията. Кулинарно шоу ще се проведе на площад „Свобода“ днес от 12.30 ч. със специалното участие на Иван Звездев и екипи от местни ресторанти. Друга интересна инициатива е забавното предизвикателство за всички участници и посетители на изложението - опознавателна игра „На лов за истории – записките на един пътешественик в Русчук“, като чрез загадки, участниците ще научат повече за Русе. Предвидени са и много награди.

От 13 часа в зала „Европа“ ще се състои среща-дискусия с представители на Министерството на туризма на тема „Туристически район от Дунав – учредяване и възможности за развитие“.

„Първият ден от изложението ще е посветен на фолклора, вторият - на Биг Бенд парад с участници от Русе, Велико Търново и Габрово, а третият - на естрадата, завършващ с концерт на обичаната Тони Димитрова“, каза още Мариан Савов.

Предвидени са още демонстрации на майстори на народните занаяти и художници, акробатика и бойни изкуства, скално катерене по стена, Парад на принцеси, театър, филми и др.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design