ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

2 от 6-те национални училища ще са в Ловешка област

Общество
08.06.2017  |  09:55
395
Заслугата за това класиране е изцяло на самите училища
Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч ще е национално училище

Две от всичките шест в страната национални училища ще са в Ловешка област според предложението на МОН, като едното от тях е в Ловеч - Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Второто училище е   Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен. Предстои Министерският съвет да се произнесе по предложението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

 

Определен е и списък от 185 иновативните училища в страната, като три от тях са на територията на областта, а две са в Община Ловеч. Това са Профилирана природо-математическа гимназия и Профилирана езикова гимназия, като първата ще работи за организиране по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и образователната среда, а в Езиковата ще разработват и въвеждат иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението.

 

По този показател Община Ловеч с две иновативни училища се нарежда до градове като Плевен,  Русе и Ямбол и е много по-добре от Монтана, Перник, Смолян, Хасково Шумен, където има по едно иновативно училище. Най-много такива училища има в София - 59 са подали документи. Комисията е разгледала и оценила общо 207 училищни проекта.

 

Заслугата за това класиране е изцяло на самите  училища, те са внесли своите предложения и са защитили иновациите, каза кметът Корнелия Маринова.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design