ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

27 хиляди шофьори в Лондон започнаха стачка

Свят
13.01.2015  |  11:45
2 229
Протестът ще засегне сериозно около 6 и половина милиона лондончани, които всекидневно ползват автобусен транспорт

Шофьори в автобусния транспорт в британската столица, в това число на известните в цял свят двуетажни автобуси, започнаха днес стачка срещу неравномерното заплащане на техния труд.Това съобщи кореспондентът на БНР в Лондон.Членове на профсъюза „Юнайт” от 18 автобусни компании в английската столицазапочнаха 24-часовата стачка в един часа след полунощ. Само 44 от общо 673 автобусни линии ще бъдат в експлоатация.

От „Юнайт” заявиха, че тъй като няма споразумеине за равно заплащане, съществуват 80 различни тарифи за шофьори, които вършат една и съща работа. В някои случаи се стига до разлика от повече от 3 паунда в почасовата ставка.

Лондонските транспортни власти съобщиха, че решението за стачка е голямо разочарование, но от профъсюза изтъкнаха, че те просто не са имали друг избор, тъй като дори им е била отказана среща за водене на преговори. От транспортните власти твърдят, че профсъюзите трябва да се разберат пряко с компаниите за заплащането и че те не могат да се намесват в решаването на спора.

Стачката ще засегне сериозно около 6 и половина милиона лондончани, които всекидневно ползват автобусен транспорт.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design