ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

3 дни празници за 6 май в Русе, вижте програмата

Общество
20.04.2018  |  18:06
5 302
Легендарният Васил Найденов и Оркестърът на US армиите в Европа ще са част от шоуто

 

По случай 6 май – Деня на храбростта и Българската армия и Празник на Русе, всички русенци и гости на града са поканени на серия от празнични събития, които започват още на 4 май. Това съобщиха от Общината, като оповестиха програмата.

 

В петък от 10 ч. по ул. „Александровска“ под мотото „Европа обича България от Русе“ ще бъдат разположени арт инсталации, изработени специално за празника от деца и родители от 7 детски градини. Вечерта от 19 ч. в Доходно здание русенската публика ще има възможността да види и чуе на живо музикантите от Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа. По-рано през деня, от 11:00 ч., квинтет от оркестъра ще направи стрийт пърформанс на пл. „Свобода“.

 

Репертоарът на музикантите включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, мелодиката на диксиленда на Ню Орлиънс, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни инструментални соло творби. Събитието в Русе е организирано от Община Русе и Посолството на САЩ, и е с вход свободен - специален подарък за всички русенци по повод Празника на града. На 5 май, събота, от 18 ч., в Доходно здание ще се проведе Тържествената церемония-концерт за връчване на званието „Почетен гражданин на Русе“ 2018 с участието на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.

 

В празничния 6 май, в 9 ч. в Храм „Св. Георги“, ще бъде отслужена Празнична света литургия. В 11:00 ч., на площада пред Общината, следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при Общинския център за работа с деца, а в 12 ч., на пл. „Княз Александър Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, ще се състои Тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия.

 

Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт на един от най-обичаните от поколения българи изпълнител - Васил Найденов, от 20:30 ч., на площада пред Общината и ще завърши с пищна заря. Снимка: Интернет

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design