ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Ал Кайда в Йемен пое отговорност за атаката срещу "Шарли ебдо"

Свят
14.01.2015  |  16:28
1 605
Вие няма да сте в безопасност, докато водите битка срещу Аллах и неговия пророк и срещу вярващите, се казва в посланието

"Ал Кайда" в Йемен пое отговорност за нападението от 7 януари в Париж, при което загинаха 7 журналисти от сатиричния седмичник "Шарли ебдо", предаде "Франс прес". "Герои бяха подбрани (от нас) и пристъпиха към действие, те обещаха и извършиха този акт за дълбоко удовлетворение на мюсюлманите", заявява Насер бин Али ал Анаси - един от лидерите на "Ал Кайда на Арабския полуостров" (АКАП), във видеоматериал, пуснат на ислямистки сайт. "Ние, лидерите на АКАП, поемаме отговорност за тази операция, която е за отмъщение", добавя той, предаде БТА. Клонът на "Ал Кайда" в Йемен има предвид извършителите на терористичния акт срещу френското издание - братята Куаши, един от които АКАП обяви за свой човек малко след кървавата атака срещу "Шарли ебдо". "Искаме да е ясно за мюсюлманската нация, че ние избрахме мишената, финансирахме операцията и определихме нейния лидер. Тази операция беше извършена по заповед на нашия главен емир Айман аз Зауахири в съответствие с посмъртното желание на Осама бин Ладен, заяви Ал Анаси.

Текстът, прочетен от лидера на АКАП, е озаглавен "Отмъщение за пророка на Аллах: послание относно благословената атака в Париж", коментира "Дарик". Във видео, разпространено в петък, религиозен лидер на АКАП заплаши Франция с нови атаки. "Вие няма да сте в безопасност, докато водите битка срещу Аллах и неговия пророк и срещу вярващите", каза в посланието си Харит ал Надхари, експерт по шериата - ислямското законодателство - в АКАП.

Снимка: БГНЕС

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design