ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Арт пленерът „Корени и крила“ в град Левски насърчи децата да творят

Култура
15.04.2019  |  13:58
334

Град Левски и Центровете за предоставяне на социални услуги на СОНИК СТАРТ в град Левски се превърнаха в училища по изкуствата и притегателен център за среща на идеи, светоусещания и индивидуалности. Те бяха домакини на едно от най-вдъхновяващите събития за насърчаване на творчеството при деца – арт пленер „Корени и крила“. Събитието се проведе в началото на април. Целта му беше да предостави възможности за среща с изкуството на деца, ползващи услугите на Център за обществена подкрепа (ЦОП), Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) и Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в град Левски, чрез планирани занимания с подкрепата и участието на преподаватели, художници и ученици от училища по изкуствата.

Арт пленер „Корени и крила“ се организира в рамките на Национална кампания за толерантност „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ”. Специални гости и участници в събитието бяха изявените художници Иван Кънев и Радослав Николов, деца от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ - гр. Сливен, единствена по рода си в Източна Европа, с техния преподавател г-жа Стефка Палазова, деца от единствената на Балканите Професионална гимназия по каменообработване в с. Кунино с техния преподавател г-жа Павлина Димчовска. Активно се включиха и доброволци, подкрепящи каузата на организацията.

Под умелото ръководство на менторите професионалисти децата се впуснаха в дебрите на изкуството и се отдадоха на творчество в рамките на направленията графика, скулптура и живопис. Участниците се докоснаха до каменоделството и магията на камъка чрез специално подготвена демонстрация от учениците от Кунино, които предоставиха възможност на всеки един за включване в работата с тяхна подкрепа. Продуктите от своята дейност гостуващите подариха на домакините, както и лично на деца, отдали своята енергия в активно участие в процеса по тяхната изработка.

Събитието даде възможност за изграждане на привлекателна уникална общност за участниците, които създадоха нови контакти, обмениха опит с връстници, създадоха незабравими приятелства, както и за развитие на талантите и мотивиране на децата, които имат заложби в сферата на изкуството. Изработени по време на пленера пана ще красят стените на някои от Центровете за предоставяне на социални услуги, а избрани творби ще бъдат представени в изложбените площи на гр. Левски през месец май.

Източник и снимка: Център за обществена подкрепа град Левски

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design