ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Близо 400 млади физици се събират в Плевен за национално състезание

Общество
07.11.2014  |  12:19
466
Участниците са от 7 до 12 клас, разпределени в шест възрастови групи. Шестата група включва ученици, които се подготвят по програмата за Международната олимпиада по физика

393 ученици и 55 ръководители от 23 административни области в страната пристигат днес в Плевен за участие в есенно Национално състезание по физика. Градът ни ще бъде ще бъде домакин на надпреварата в дните от 7 до 9 ноември. Състезанието се организира от Министерството на образованието и Регионалния инспекторат по образованието - Плевен.

Състезанието се провежда в един ден с продължителност четири астрономически часа. За участниците, които се състезават по специалната тема, продължителността е пет астрономически часа.

До участие в Националното състезание се допускат ученици, които през настоящата учебна година се обучават в VІІ-ХІІ клас на непрофилирани гимназии и СОУ, профилирани гимназии и СОУ с прием след основно образование, както и ученици от профилирани гимназии и паралелки в гимназии и СОУ с интензивно изучаване на чужд език.

Участниците са от 7 до 12 клас, разпределени в шест възрастови групи. Шестата група включва ученици от всички възрасти, които се подготвят по програмата за Международната олимпиада по физика.

Класирането е индивидуално и отборно. Отборното класиране се извършва отделно за всяка възрастова група, като се сумират резултатите на тримата най-добре представили се ученици от всяко училище. Класирането на участниците в специалната шеста тема е само индивидуално.

Официалното откриване на Националното състезание по физика е днес от 18 часа в зала „Катя Попова”. Обявяване на резултатите и награждаване на победителите е на 9 ноември, неделя, от 9 часа отново в зала „Катя Попова”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design