ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Българи държани като роби в нелегална фабрика за цигари в Испания

Свят
07.12.2017  |  11:35
1 565
Банда инвестира 3 милиона евро в нелегално производство на папироси, 18 арестувани при международна операция
Снимка: Европол/МВР

 

Незаконна фабрика за производство на цигари е разбита в Испания при международна операция, съобщиха днес от МВР. Акцията на 5 декември е проведена от испанската Гвардия сивил, с подкрепата на специализираните служби на Украйна, Молдова, България, Румъния и Гърция. Обменът на информация и координацията са осъществени от Европол.

 

Задържани са 18 членове на престъпна група, занимавала се с нелегално производство на тютюневи изделия. Откритата нелегална фабрика е била в работен режим, уточниха от МВР. Експерти на правоприлагащата агенция на ЕС са били изпратени на място и в деня на операцията в реално време са осигурявали извършването на проверки на данните.

 

 

До момента е установено, че бандата инвестирала близо 3 милиона евро за изграждането и оборудването на незаконна фабрика за тютюн и дори имала собствена марка цигари. Във фабриката са работили граждани, предимно от  Украйна и България, които живеели  в общежития и принудени да се трудят повече от 12 часа всеки ден в изключително нездравословни условия. При операцията са извършени претърсвания на осем адреса в Гранада и Малага, иззети са 10 тона тютюневи листа, 4 тона ситно нарязан тютюн, 4.5 милиона цигари, машини, филтри, хартия и лепило.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design