ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Четири дена ще пръскат срещу комари в община Никопол

Общество
12.06.2019  |  11:30
306

От 13 до 16 юни ще бъдат извършени дезинсекционни обработки срещу комари във всички селища на община Никопол. Третирането ще бъде наземно с топъл аерозол – т. нар. опушване. Ще се извърши цялостна обработка на населените места на всички установени и нововъзникнали биотипи, съобщиха от общинската управа там.
Препаратът, който ще се използва – „Цитрол“, е в списъка на разрешените за употреба биоцидни препарати. Той съдържа синергист, който осигурява бързо първоначално и мощно убиващо действие. Ефектът се проявява, когато аерозолните генератори разпръснат инсектицида под формата на безброй стабилни микроскопични капчици, плуващи продължително време във въздуха. По този начин те проникват под листата и стрехите, поразявайки летящите насекоми в продължение на 20-30 минути. Препаратът е напълно безвреден за хората, животните и птиците.
Необходимо е да се вземат предпазни мерки по време на третирането – да няма движение по улиците и прозорците да бъдат плътно затворени.
Третирането ще започне в 19,00 ч. и ще се извърши само при благоприятни метеорологични условия. Негов изпълнител по договор е софийската фирма „Д.Д.Д. 1“ ООД.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design