ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Дарителска кампания събира средства за паметник на Левски

Общество
07.01.2019  |  15:22
400
Необходимата сума е близо 130 000 лева
Конкурсът за паметник на Апостола бе спечелен от проекта на скулптора Даниел Кънчев и архитекта Силвия Славова

Дарителска кампания ще събира средства за паметник на Левски в Русе. Това обяви днес на пресконференция Искрен Веселинов, председател на Инициативния комитет за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе.

Необходимата сума е 130 000 лева, а досега са получени само 24 000 лева, като от тях 20 000 са предоставени от Общината, а останалите са постъпили от членове на Инициативния комитет.

 Идеята е всички русенци да се чувстват съпричастни, заяви Веселинов. Затова организаторите ще предлагат картички, на които е изобразен проектът за паметник. Те ще се продават на цена от 2 лева и така всеки гражданин, който купи картичка, ще може да подпомогне построяването на паметника. Картичките ще бъдат предлагани в клуба на ВМРО, а когато времето позвол, и на открити щандове в града.

На гражданите, които дарят над 100 лв., ще им бъде връчена грамота. Дарителите на суми над 2 000 лв. ще получат умалено копие на паметника. Имената на благодетелите, предоставили суми над 10 000 лв., ще бъдат записани на гърба на постамента.

Припомняме, че конкурсът за паметник на Апостола бе спечелен от проекта на скулптора Даниел Кънчев и архитекта Силвия Славова.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design