ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Дебелия, Каската, Дървото и Сърбина хванати с диаманти, бижута, часовници

Крими
30.07.2014  |  12:50
134
Четиримата малко преди това обрали софийско жилище

Служители от сектор ”Грабежи” при СДВР задържаха четирима мъже непосредствено след взломна кражба, съобщиха от МВР. Иззети са ръчни часовници, бижута, скъпоценни камъни и пари. На трима от арестуваните са наложени 72-часови мерки за задържане

Операцията е проведена на 28 юли. В столичния кв. ”Хаджи Димитър”, са задържани трима софиянци - Б.С. /40 г./, Н.С. /38 г./, Д.Д. /37 г./, 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина. Четиримата били арестувани непосредствено след като извършили взломна кражба от жилище. Справка в регистрите показала, че Б.С., известен като Брано и Дебелия, е регистриран в полицията за хулиганство и изнудване, и е осъждан за незаконно преминаване през границата, и взломни кражби. Н.С., по прякор Каската, е известен на полицията за незаконно притежание на оръжие и осъждан за взломни кражби и кражби на коли. Д.Д.–Дървото има регистрации за кражби на коли и е осъждан за нанасяне на телесна повреда.

При обиски  по адресите, обитавани от четиримата задържани, и от два леки автомобила „Мерцедес МЛ 400 ЦДИ” и „Ауди 100”, с които мъжете се придвижвали, са иззети отнетите по време на кражбата вещи - ръчни часовници, бижута, скъпоценни камъни и пари. Намерени били също ръкавици, радиостанции, устройства за заглушаване на радиочестоти, инструменти за взломяване на касови и секретни брави, металорежещо устройство, мобилни телефони и други вещи, използвани при реализиране на престъпната им дейност.

По случая било образувано досъдебно производство, а мъжете – задържани за срок до 24 часа. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на четиримата са повдигнати обвинения. На Д.Д. е наложена мярка „подписка”, а на Б.С., Н.С. и сръбския гражданин -  мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design