ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

„Дунарит” под заплаха да остане без лиценз

Общество
07.08.2017  |  17:12
3 330
Според АБВ това е удар към целия военно-промишлен комплекс на страната
Заместник - председателят на АБВ Румен Петков (в средата), местният лидер Венцислав Великов и Донка Димитрова, заместник-областен председател на АБВ дадоха пресконференция по казуса Снимка: Бряг“

 

 

За втори път през последните две години и половина се прави опит да се отнеме лиценза на „Дунарит”, алармираха днес от АБВ. Специално по темата пресконференция дадоха заместник - председателят на партията Румен Петков и местният лидер Венцислав Великов.

 

На 4 август от МВР е изпратено известие до директора на предприятието Кръстю Кръстев, в което му се дава срок за възражение. Венцислав Великов уточни, че формалният повод за процедурата по отнемане лицензите на „Дунарит” е обвинение към член на съвета на директорите. Не уточни към кого и за какво обаче. Според Великов ситуацията означава спиране на работа на военния завод и оставяне на 1300 работници на улицата. Той добави още,че печалбата на дружеството за 2016 година била в пъти повече от предходни години и се равнява на 29 милиона лева. Друг факт, който притеснява хората от АБВ, е наличието на договори на русенската фирма със САЩ за 35 милиона долара, които няма да бъдат изпълнени.

 

Румен Петков пък призова да се предприемат всички действия, включително и от страна на главния прокурор, за да се преразгледат действията на спецпрокуратурата, която е работила по казуса. От АБВ нарекоха действията удар към целия военно-промишлен комплекс на страната.

 

Изпълнителният директор на „Дунарит” Кръстю Кръстев е потвърдил пред хора от АБВ за наличието на въпросното писмо. Казал също така, че ще напише възражение в законовия срок, но бил твърде лаконичен за мотивите, с които ще го направи, обясни Венцислав Великов.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design