ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Елеонора Николова издигната за кандидат за кмет на Русе

Политика
08.09.2019  |  13:57
483
Номинацията е от Гражданска инициатива, очаква се и подкрепа от дясна партия
Елеонора Николова кандидат кмет на Русе

Гражданска инициатива номинира Елеонора Николова за кмет на Русе. Това бе обявено на пресконференция днес. На нея присъстваха представители както на десни партии, така и на граждани с различни политически убеждения. За да бъде регистрирана като кандидат за кмет Елеонора Николова трябва да бъде припозната от партия. В отговор на въпрос на вестник „Бряг” стана ясно, че очакванията й са това да е някоя от десните формации. А от присъствието на лидери на СДС в залата, може да се направи извода, че именно това ще е формацията,която ще застане зад кандидатурата на Елеонора Николова.

 

Мотивите за гражданския избор на тази кандидатура представиха Велизар Ранев-бивш зам.-кмет на Николова и д-р Йосиф Новаков- доскорошен член на борда на директорите на УМБАЛ „Канев”.  „Познавам Елеонора Николова като човек, който изпълнява всичко, което е казал. Тя носи кралския жезъл в раницата и е моментът да го извади в помощ на русенци”, заяви Ранев. Д-р Новаков го допълни, като подчерта, че на Русе му трябва човек с голям опит за кмет. „Елеонора Николова има отлична комуникация, може да отстоява решенията си и да решава задачи”, каза д-р Новаков.

 

В експозето си Елеонора Николова припомни част от свое интервю, дадено през 1968 година като златен медалист на гимназията си. На въпрос каква иска да стане, тя отговорила,че обича хората, харесва й да работи с хора и затова ще следва право. И така до днес животът й останал свързан с правото. За предстоящата кампания за местния вот Николова каза, че всичко е спазарено. Партиите се чувствали комфортно. Затова е решена да „разбърка картите, като даде шанс на хората да загърбят апатията и да я подкрепят. Добави още,че непознати дори често я спирали по улиците с въпроса няма ли да се кандидатира за кмет отново. „Ето, вече съм пред вас и чакам подкрепа”, каза кандидатът за кметски мандат. Влизала съм в кампании, но за първи път влизам в кампания, в която има страх, заяви още Елеонора Николова. Затова каза, че очаква подкрепа, не от лидерите на партии, дори и десни, а от хората. Но за да излезе все пак на изборната сцена е нужно да бъде подкрепена от партия и се надява това да стане. Елеонора Николова обеща на русенци, че ако стане кмет, ще избира екипа си с конкурс, така че за хората в Русе да работят най-добрите експерти в различните области.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design