ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Елин Колев свири Вивалди в Русе с цигулка, изработена през 1749г.

Общество
19.09.2019  |  16:21
320
Порасналото дете-чудо на Германия пристига за концерт с Филхармонията утре вечер

Цигуларят Елин Колев, наричан още „порасналото дете-чудо на Германия с български родители“, ще гостува на русенска сцена утре вечер.   В зала „Филхармония“ от 19 часа той ще изпълни с Русенска филхармония произведения на Вивалди. Пред русенци Елин Колев ще свири на цигулка Lorenzo Carcassi (1749 г., Флоренция), предоставена от Фондация „Алберт Екщайн“. Диригент на концерта е Илмар Артурович.

  Тази програма музикантите ще представят и в други градове на България, първият от които ще е във Варна на 24 септември. Турнето на талантливия цигулар ще завърши с концерт в столицата.

Елин Колев е роден на 17 декември 1996 година в Германия. През 2006 г. той е приет като изключително надарен ученик в Лайпцигския университет за музика и театър „Феликс Менделсон- Бартолди“, където учи при проф. Каролин Видман. Освен това Елин посещава майсторски класове при професорите Райнер Кусмаул, Игор Озим, Памела Франк, Габор Такаш Наги, Захар Брон, Сашко Гаврилов, Павел Верников и Ана Чумаченко. Той участва и в майсторските класове на Кронбергската академия и Карл Флеш.

Наред с концертните ангажименти Елин изпълнява и главна роля във филма „Wunderkinder”, продуциран от Артур и д-р Алис Бройнер. Той е избран от 400 деца за ролята на еврейското момче-виртуоз Абраша. През 2011 Елин влиза и в образа на младия Бронислав Хуберман в документалния филм „Оркестър от изгнаници – Бронислав Хуберман“. Режисьор на продукцията е американецът Джош Арънсън, номиниран за „Оскар“.

Елин Колев e носител на наградата “Най-добър млад талант” и наградата “Сарасате” на конкурса IBLA Grand Prize през 2008 в Италия. Получава също първа награда на Международния цигулков конкурс „Йожен Изаи“ в Австрия, “European Prix d`espoir 2010″ и “Image Award” (2011) на град Цвикау. През 2012 Елин е удостоен с Награда за музикален напредък на Фонд за култура “Баден” и през 2013 – с наградата “Рут-Флеш”, като част от майсторските класове на Академията „Карл Флеш“ в Баден-Баден. Носител е на наградата на БНР “Музикант на годината” в категория “Дебют“ за 2013.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design