ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Европейски параметри: Пресконференция на Пенка

Коментар
17.06.2018  |  18:38
1 389
През погледа на един непредубеден стопанин

– Мууу... Здравейте, аз съм кравата Пенка, както добре знаете. Давам тази пресконференция, защото много помия, много злоба се изля върху мен в последните няколко седмици. Върху мен, на която предстои да стана майка и е нужно спокойствие. Но никой не се съобрази с това.

А сега, мууу, на въпроса. Какво съм правила в Сърбия? От баба си Пенка съм чувала, че навремето вие много по-често от мен сте минавали тази граница, по време на югоембаргото. Доста милиони сте направили от това преминаване... Обаче медиите тогава мълчали. Но да не се връщам назад, мууу...

Мнозина си мислят, че аз просто съм си вейнала опашката към Сърбия. Никой не помисли, че като крава, на която предстои да роди, може да съм отишла в Сърбия да видя дали там се плащат хиляда лева при раждане за избор на ветеринар... Не, нали... За вас аз съм един млекомат, едно телешко варено, едно... Една тъпа крава! Извинете сълзите ми.

Наистина завистта няма почивен ден. Всички се озлобихте, когато светът заговори за мен, а не за българското европредседателство, за успехите на правосъдната система... А когато и Пол Макартни ми обърна внимание, чашата на завистта преля, превърна се в море. Не искам да мисля какво щеше да стане, ако ме бяха взели за талисман на сръбския национален отбор по футбол, защото имаше такава възможност. Сега щяхте да ме гледате по телевизията на Световното и да чупите телевизори от яд.

Никой, дори жълтите медии, не се заинтересува кой е бащата на бъдещото ми дете? Дали не изживявам лична драма? Не, всеки искаше да ме употреби – от кулинарното шоу до политиката.

Вие защитавате мечки, коне, таралежи, морски свинчета, кучета, но една обикновена крава ви избоде очите. Затова аз сега ставам, тръгвам си от тук и оставям след себе си едно голямо кравешко лайно да ви напомня за мен, мууу... Защото скоро не само агнешко, но и кравешко ще купувате от Румъния или предълбоко замразено от Ирландия. И тогава аз ще ви се смея. Закривам пресконференцията. Простете вълнението ми. На въпроси няма да отговарям.

 

Валери КАКАЧЕВ

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design