ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Фестивалът „Сцена под небето“ събра различни етноси в Русе, Борово и Ветово

Общество
16.04.2018  |  17:37
434
Кулинарна изложба с разнообразни ястия подредиха във Ветово
Изложбата във Ветово

Фестивалът „Сцена под небето“ се проведе за трета година на 12 и 13 април.  Събитието се състоя в общините - партньори по проекта : Русе, Борово  и Ветово.

Най-малките малчугани от ДГ „Славейче“ в Борово и ДГ „Щастливо детство“ във Ветово в празничните си поздрави бяха включили по необикновен начин танци, музика и песни и бяха бурно аплодирани от многобройната публика.  Учениците от училищата ОБУ „Св. Климент Охридски“  в Борово, СУ „Васил Левски“ с професионални паралелки  във Ветово и ОУ „Алеко Константинов“ в Русе се представиха с богати литературно – музикални  програми.

С изпълнения се включиха самодейците към НЧ „Нов живот – 1894“ от Сеново (Община Ветово), танцово-песенна формация „Букет“ от Обретеник  и Танцов състав „Грация“ от Горно Абланово  (Община Борово). В Русе танцьорите от Танцово студио „Импулс“, Мажоретен състав „Екстрийм“ и Танцово студио „Зора“ впечатлиха с изпълненията си, а много настроение създадоха и певците от Вокална група „Приста“, както и оркестър „Радилон“.

Във Ветово беше организирана изложба с традиционни за различните етноси кулинарни изделия. В нея се включиха майстори в кулинарното изкуство от Община Ветово. Свои ястия представиха също и двете читалища –  НЧ „Нов живот – 1894“ от Сеново и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1909“  от Ветово. Всички участници получиха грамоти за показани забележителни кулинарни умения.

Събитието се провежда по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.                      

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design