ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Фолклорна фиеста ще се вихри два дни в Ценово с над 1100 изпълнители

Общество
20.09.2019  |  10:53
85
За втора година съборът „Ценово пее и танцува“ е включен като едно от българските събития в Календара на европейските дни на културното наследство
ценово пее и танцува
Снимки: Архив

 

Празнична фиеста ще се вихри в продължение на два дни /21 и 22 септември/ в Ценово. За тринадесети пореден път ще се проведе Фолклорният събор „Ценово пее и танцува“. Централният площад ще се превърне в сцена, на която ще се изявят самодейни състави и индивидуални изпълнители от цялата страна. Фестивалът трайно се вписа в културния облик и празничния календар на общината и Министерството на културата. За втора година фолклорният събор „Ценово пее и танцува“ е включен като едно от българските събития в Календара на европейските дни на културното наследство. Очаква се през двата дни на събора на сцената да се изявят повече от 60 самодейни състава с повече от 1100 участници и близо 45 индивидуални изпълнители от различни краища на страната.

 

Зрители и гости ще станат съпричастни и в пресъздаването на характерни за района народни обичаи и традиции. Членове на Пенсионерския клуб „Млади сърца“ отново са подготвили поредица от изненади за участниците и зрителите. Жените с посребрели коси ще представят позабравени занаяти и ще почерпят всички присъстващи със сладък булгур. През първия ден на събора концерт ще изнесе попфолк дивата Валя. Публиката ще се наслади и на изпълненията на гайдарска група от Златоград.Фестивалът няма състезателен характер. Всеки от изпълнителите ще получи специални награди от организаторите на проявата – плакет и грамота за участие.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design