ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Футбол: "Спартак" (Плевен) във Втора професионална лига

Спорт
04.06.2019  |  16:20
465
Необходим е спешен ремонт на стадион „Плевен“ – за да получи лиценз
Снимка: БТА

Стадион „Плевен“ трябва да бъде ремонтиран спешно, за да получи лиценз за мачове от Втора професионална лига, в която от новия сезон ще играе отборът на "Спартак". Ако до месец спортното съоръжение не покрие изискванията за такъв лиценз, ще се наложи плевенчани да играят първите си домакински срещи на градския стадион в Ловеч. Комисия вече е огледала стадиона и е набелязала какво трябва да се ремонтира. Това стана ясно днес на пресконференция, дадена от Пепо Петков, председател на УС на ОФК "Спартак" - Плевен, и Дарин Ангелов, член на УС на футболния клуб.

„В този си вид стадион „Плевен“ не отговаря на изискванията на БФС за провеждане на футболни срещи от първенството на Втора професионална лига. Необходим е бърз ремонт. Всичко зависи от строителите. До края на юни трябва да сме готови, за да получим лиценз, защото новото първенство започва на 20 юли“, поясни Пепо Петков.

Според двамата за новия сезон на плевенския тим при професионалистите ще бъде необходим бюджет между 600 000 и 700 000 лв.

„Благодаря на футболистите, че издържаха докрай – битката си беше сериозна. Благодаря и на треньорите Красимир Бислимов и Петър Ванков, на спортно-техническия директор Пламен Гетов, на целия Управителен съвет на клуба. Играчите се раздадоха максимално и завършихме убедително на първо място в групата. Надяваме се и занапред да поддържаме нивото такова, че да радваме спортната общественост. Хората в този град го заслужават. Сега ни предстои още повече работа, разчитаме на подкрепата на плевенския бизнес за достойно представяне във Втора лига“, каза още Пепо Петков.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design