ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Гасиха множество пожари в стърнища в Плевенско

Общество
19.09.2019  |  18:32
203

За масови пожари в сухи треви в региона, довели до спешната намеса на  екипите на  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен, съобщиха от полицията в Плевен.

На 18 септември от РДПБЗН - Плевен, са потушили запалени сухи треви в землищата на Плевен - в местността Плочата и до магазин "Практикер". Треви са горели и в град Долна Митрополия - на улица "Иван Вазов" и в поделението в града. Екипите са потушавали огъня и в Горни Дъбник, в Червен бряг и Койнаре, в Кнежа - в местността Павловски кошари,  в градовете Гулянци и Левски. Огнени стихии е имало и в землищата на селата Петърница, Върбица, Реселец, Жернов, Одърне, в селата Асеновци, Аспарухово, Долни Вит,  Гостиля - в местността Мечковото, в село Писарово, по пътя за село Еница и в землището между селата Лазарово и Еница, в Бреница и Крушовене.

Същия ден в 12:14 часа в РСПБЗН - Червен бряг, е съобщено за пожар в суха трева и горски насаждения в землището на село Девенци. При небрежност при боравене с открит огън пламъците са обхванали горски насаждения. В гасенето на пожара са се включили и служител на ДГС – Плевен, заедно с кмета на селото. Спасени са 25 дка иглолистна гора.
При гасене на пожар в сухи треви в землището на село Драгаш войвода са участвали екип на РСПБЗН - Никопол, и служители от Горско стопанство - гр. Никопол.
На 18 септември в 17:13 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен, е съобщено за пожар в царевичен блок в землището на град Кнежа - местност Върбишки дол. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили 40 дка посеви царевица. Бързата намеса на огнеборци от РСПБЗН – Кнежа, пък е спасила 90 дка посеви с царевица.

На 19 септември в 03:10 часа служители от РСПБЗН – Кнежа са реагирали на сигнал за пожар в отпадъци в село Долни Луковит.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design