ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Грешка на "Фейсбук" превърна хиляди потребители в мъртъвци

Лайфстайл
12.11.2016  |  14:52
1 522
Сред обявените за покойници се оказа и основателят на „Фейсбук" Марк Зукърбърг.


/КРОСС/ Бъг в социалната мрежа „Фейсбук" шокира милионите й потребители в петък вечер, след като много от профилите на техните приятели се трансформираха във виртуални паметници на починали хора, съобщава Би Би Си, цитирана от Би Ти Ви.

 

Така се наложи много от виртуалните мъртъвци да пишат на потресени близки и приятели, за да ги уверят, че слуховете за тяхната смърт са силно преувеличени. Сред обявените за покойници се оказа и основателят на „Фейсбук" Марк Зукърбърг.

 

„Това е ужасна грешка, която вече сме поправили", заяви пред британската медия говорител на социалната мрежа.
Опцията личен профил да се превърне в своеобразен виртуален паметник беше въведена през 2015 г. след няколко случая, в които близки искаха по съдебен път достъп до профили на починали хора. В момента потребителят може да избере дали след уведомяване на „Фейсбук" по специална процедура на личната му страница близки и приятели да могат да оставят съобщения, или директно профилът да бъде изтрит.

 

Гафът днес доведе и до хумористични коментари. „Фейсбук" постави точката на една от най-дългите седмици в американската история, като каза на всички, че те са мъртви", написа онлайн изданието The Verge, като направи връзка с шокиращата победана Доналд Тръмп на местните избори

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design