ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Хванаха го! Вижте кой е заподозряният за убийството на Виктория

Общество
10.10.2018  |  10:00
1 206
В Германия арестуваха 21-годишният Северин Красимиров от Русе, избягал от България на 7 октомври
Снимка: bTV

21-годишният Северин Надеждов Красимиров е задържан късно снощи в Германия за убийството на Виктория Маринова, потвърди днес на специален брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов. В пресконференцията участваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата. Има 100 % съответстиве между ДНК на жертвата и ДНК на Северин по останалите

Маринов  съобщи , че Северин   Красимиров е роден през 1997 в Русе. Има криминална регистрация през 2007 за кражба на цветни материали. Адресът, който е обитавал, е в близост до мястото на престъплението, каза още министърът. Северин е напуснал България на 7 октомври.

Както в.“Бряг“ пише в днешния си брой, видеокамери са го засекли в деня на престъплението.

На брифинга днес стана ясно, че част от ДНК пробите са готови, ДНК материал на задържания е намерен върху трупа на жертвата, бельо, панталон и други вещи, но се търсят  още доказатвелства по случая.

Сотир Цацаров съобщи, че до този момент на задържания са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което е предвиденото наказание от 10 до 20 г. затвор. Второто е за убийство, извършено по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 г. или доживотен затвор.

 На този етап не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е извършено заради професионалната й дейност, всички версии се проверяват, подчертаха и министърът, и главният прокурор. Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване, каза Цацаров.

Относно мотива за убийството Цацаров съобщи, че това е спотанно нападение на жертвата и сексуалнно посегателство, извършено с изключително брутални  действия - нанасяне на удар, счупени кости на носа, завличане на храстите, сексуално посегателство, извратени действия и удари. Задържаният е тренирал бокс, а в преходните часове преди убийството е пил цяла нощ.   Има свидетелски показания за пребиваването му на местопрестъплението, но няма преки очевидци, стана ясно още на пресконференцията.

На брифинга премиерът заяви:“ В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е вярно. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да обясняват в Брюксел и САЩ какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други държави или е някакъв изолиран случай”. Бойко Борисов апелира да не се отправят обвинения, докато не се появи категорично доказателство, че това е виновникът.

Предстои Северин да бъде изправен пред германски съд и да бъде разпитан в Германия.  

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design