Header

Назначиха РИК-Плевен за референдума

12:54, 30.11.2012г.

До 20 декември стават ясни и съставите на Секционните избирателни комисии в 11-те общини на областта

  Добави в Svejo

Централната избирателна комисия /ЦИК/ назначи състава на Районната избирателна комисия /РИК/ за Плевен за провеждането на референдума за ядрена енергетика на 27 януари догодина. Решението е огласено вече и на страницата на Комисията в интернет, показа справка на „Брягнюз”.

В РИК-Плевен влизат 17 души, председател е Евгения Вескова Миланова – Аршинкова. За зам.-председател е избрана Василка Николова Митева, секретар е Кръстьо Христов Крачунов. Членове на комисията са: Ярослав Николов Димитров, Емил Николов Абрашев, Анатолий Емануилов Манолов, Силвия Александрова, Христина Пламенова Шестакова, Ваня Илиева Костова, Евгения Върбанова Станева, Маргарита Лазарова Николова, Юлия Генова Петровска, Миглена Илиянова Илиева - Димитрова, Ростислава Албертова Димитрова, Николинка Крумова Добрева, Христо Димитров Каленов и Ралица Георгиева Вълкова.

Районната избирателна комисия встъпи в правомощия на 28 ноември 2012 г. Решението за състава й подлежи по закон на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия.

Ще припомним, че предложението за състава на РИК - Плевен бе оформено след двудневни консултации на областния управител Иван Новкиришки с представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, и на тези, които имат представители в Европейския парламент. Това са ПП ГЕРБ, Коалиция за България, ПП ДПС, ПП"Атака", Синята коалиция, ПП НДСВ.

Това, което предстои, е Районната избирателна комисия да назначи от своя страна Секционните избирателни комисии и подвижните секционни избирателни комисии за всяка една от 11 - те общини в област Плевент. Това трябва да стане до 20 декември, включително, а консултациите за съставите на СИК-овете ще се провеждат от кметовете до 15 декември.

Със заповед на кмета на община проф.д-р Димитър Стойков на територията на общината са образувани 163 избирателни секции за произвеждане на националния референдум на 27 януари 2013 г. Секция ще бъде разкрита и в Дома за стари хора в село Бохот. Определени са и местата в областния център, на които да се обявят избирателните списъци. Списъците ще бъдат разлепени на обявените места, по начин достъпен за населението, в срок не по-късно от 17 декември 2012 година, съгласно чл. 54, ал.1 от Изборния кодекс.


Тагове : Плевен   Брягнюз   Посоки   реферндум   РИК-Плевен   СИК   избирателни списъци   избирателни комисии   


Свързани новини

 Коментари


; ;
Времето
В И Д Е О
  Нищят КАТ-аджия след любителски клип за подкуп /Видео/
  Кубрат Пулев след тежката загуба: Продължавам напред /Видео/
  Крисия, Хасан и Ибрахим блестящи, макар и втори, вижте на видео
  Вижте скока на мениджъра на Google, 57-годишния Алън Юстас
  Вижте феноменалните отигравания на Гришо
  Вижте как Норвегия ни победи
  Яйца хвърчаха в ДКЕВР при обсъждането на цената на тока /ВИДЕО/
  Отличен старт /ВИДЕО/
  Слонове се разтанцуваха под звуците на цигулка (ВИДЕО)