Header

Ученик от плевенската МГ ще представя България на международна олимпиада по география

08:29, 08.05.2012г.
  Добави в Svejo
Новини

Дванадесетокласникът от МГ „Гео Милев” – Плевен, Доброслав Крачунов е включен в отбора, който ще представя България на международната олимпиада по география, която ще се проведе в Кьолн. Доброслав се е класирал първи в старша възраст на Националната олимпиада по география, която се проведе през уикенда в Плевен.

Заедно с плевенчанина страната ни ще бъде представена в международната надпревара и от Искрен Узунов от ПМГ "Васил Друмев" - Велико Търново, и Михаела Михова от Търговската гимназия в Бургас. Те са се класирали  съответно на второ и трето място в старша възраст на националния кръг. Кремена Пъшева, старши експерт по обществени науки и гражданско образование към Регионалния инспекторат по образованието в Плевен, припомни, че и на олимпиадата през миналата година нашето момче също се е представило много добре и е заело второ място, но тогава заради регламента не е успял да участва в международния кръг. Сега регламентът е променен и до този кръг се допускат участници до 19 години, а не както преди - само до 16 г.

В осмото издание на Националната олимпиада по география участие са взели 40 ученици от цялата страна, които са се състезавали в две възрастови групи - младша до 7-и клас и старша  - до 12-и клас. Плевен за първи път беше домакин на това национално състезание.

 

На снимката: Доброслав заедно с началника на РИО-Плевен, Албена Тотева


Тагове : Брягнюз   Плевен   Ученик от плевенската МГ ще представя България на международна олимпиада по география    


Свързани новини

 Коментари


Времето
В И Д Е О
  Багата: Аз съм един на милион! (ВИДЕО)
  Крадец нападна жена, докато дава интервю по телевизията (ВИДЕО)
  Вижте как претърсват Меси (ВИДЕО)
  Ибра се закача с Моуриньо / ВИДЕО/
  В Донецк обявиха „суверенна народна република” /ВИДЕО/
  Кобрата направи 20-тата си победа срещу Перкович /ВИДЕО/
  Къпане в мляко затвори руска фабрика за сирена /ВИДЕО/
  Най-после намериха съперник на Кобрата (ВИДЕО)
  Бербатов: Искам да ме запомнят като специален футболист (ВИДЕО)