Header

Над 100 бойци от Европа и Азия на състезание по Ян тайчи бойни изкуства в Русе

18:45, 29.05.2012г.
  Добави в Svejo

 

Първите участници в международното състезание по Ян тайчи бойни изкуства, което ще се проведе на 2 и 3 юни в Русе, вече са пристигнали, съобщиха организаторите. Събитието, под патронажа на кмета Пламен Стоилов, ще събере над 100 са участници от Европа и Азия. Свои представители ще изпратят Франция, Тайван, Япония, Германия, Испания, Полша и 2 асоциации от България, прочути Майстори на тайчи, със специалното присъствие на Грандмастер проф. Тенг, 6-то поколение носител на традицията на Ян тайчи. Организатор на събитието е Център "Калагия" и влизащата в неговия състав Българска асоциация Ян тайчи бойни изкуства.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе, Областна администрация, Френската Асоциация Ян Тайчи бойни изкуства, Световната федерация Ян Тайчи бойни изкуства, със съдействието на Посолството на Китай и в партньорството с Общинския младежки дом и Българска Национална Телевизия. Първите участници от Европа вече пристигнаха в Русе.  В петък, на 1 юни, ще пристигнат и останалите. За събитието ще дойдат и членове на "Калагия" от Канада и Норвегия.

В събота, на 2 юни, над 100 участника ще направят демонстрация на уменията си в тайчи на централния площад пред общината. На 3 юни, от 10.00ч. в Зала "Дунав" ще се проведе официалната церемония по откриването на състезанието, съобщи председателят на Център „Калагия” Мария Неделчева.

 Коментари


Времето
В И Д Е О
  Гол шедьовър на Пянич (ВИДЕО)
  Бербатов с нов гол за Монако (ВИДЕО)
  51 души загинаха при аварийно кацане на самолет в Тайван /ВИДЕО/
  Ван Гаал разкритикува програмата на Юнайтед /ВИДЕО/
  Катерица на водни ски - новият интернет хит /ВИДЕО/
  Китайска келнерка изяде хлебарка, открита в салата /ВИДЕО/
  Вижте уникалния гол на Бербатов който носи победа на Монако (ВИДЕО)
  10 загинали и 69 ранени при зверска катастрофа в Германия /ВИДЕО/
  298 са били в падналия самолет /ВИДЕО/