Header

Започна приемът на молби за помощ за първокласници

08:43, 05.07.2012г.
  Добави в Svejo
Новини

Започна приемът на молба-декларации за еднократна целева помощ за ученици, записани за първи път в първи клас в държавно или общинско училище. Това съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане” в Плевен. Средствата са за покриване на част от разходите в началото на учебната 2012-2013 год. Помощта е в размер на 150 лева и се отпуска при условие, че средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лв.

Целевата помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Родителите трябва да попълнят молба-декларация за помощта, която се подава в Дирекция “Социално подпомагане” по постоянен адрес след записване на детето в първи клас, но не по-късно от края на септември. Към молба-декларацията се прилагат следните документи: удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молбата: удостоверение, издадено от съответното държавно или общинско училище, че детето е записано в първи клас, копие от заповед на директора на Дирекция “Социално подпомагане” и/или решение на съда, когато детето е настанено в семейство на роднини, близки или в приемно семейство, удостоверение за раждане на детето, лична карта /за справка/.

През миналата година в област Плевен такава помощ е била отпусната за 1804 първокласници, а през 2010 г. - за 1719, припомниха от РДСП.  

 


Тагове : Брягнюз   Плевен   приемът на молби за помощ за първокласници   


Свързани новини

 Коментари


Времето
В И Д Е О
  Скандалджия налетя да бие Кличко преди Кобрата (ВИДЕО)
  Гол шедьовър на Пянич (ВИДЕО)
  Бербатов с нов гол за Монако (ВИДЕО)
  51 души загинаха при аварийно кацане на самолет в Тайван /ВИДЕО/
  Ван Гаал разкритикува програмата на Юнайтед /ВИДЕО/
  Катерица на водни ски - новият интернет хит /ВИДЕО/
  Китайска келнерка изяде хлебарка, открита в салата /ВИДЕО/
  Вижте уникалния гол на Бербатов който носи победа на Монако (ВИДЕО)
  10 загинали и 69 ранени при зверска катастрофа в Германия /ВИДЕО/