Header

Започна приемът на молби за помощ за първокласници

08:43, 05.07.2012г.
  Добави в Svejo
Новини

Започна приемът на молба-декларации за еднократна целева помощ за ученици, записани за първи път в първи клас в държавно или общинско училище. Това съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане” в Плевен. Средствата са за покриване на част от разходите в началото на учебната 2012-2013 год. Помощта е в размер на 150 лева и се отпуска при условие, че средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лв.

Целевата помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Родителите трябва да попълнят молба-декларация за помощта, която се подава в Дирекция “Социално подпомагане” по постоянен адрес след записване на детето в първи клас, но не по-късно от края на септември. Към молба-декларацията се прилагат следните документи: удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молбата: удостоверение, издадено от съответното държавно или общинско училище, че детето е записано в първи клас, копие от заповед на директора на Дирекция “Социално подпомагане” и/или решение на съда, когато детето е настанено в семейство на роднини, близки или в приемно семейство, удостоверение за раждане на детето, лична карта /за справка/.

През миналата година в област Плевен такава помощ е била отпусната за 1804 първокласници, а през 2010 г. - за 1719, припомниха от РДСП.  

 


Тагове : Брягнюз   Плевен   приемът на молби за помощ за първокласници   


Свързани новини

 Коментари


; ;
Времето
В И Д Е О
  Нищят КАТ-аджия след любителски клип за подкуп /Видео/
  Кубрат Пулев след тежката загуба: Продължавам напред /Видео/
  Крисия, Хасан и Ибрахим блестящи, макар и втори, вижте на видео
  Вижте скока на мениджъра на Google, 57-годишния Алън Юстас
  Вижте феноменалните отигравания на Гришо
  Вижте как Норвегия ни победи
  Яйца хвърчаха в ДКЕВР при обсъждането на цената на тока /ВИДЕО/
  Отличен старт /ВИДЕО/
  Слонове се разтанцуваха под звуците на цигулка (ВИДЕО)