ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Избухливостта при децата разискваха родители

Общество
18.04.2019  |  13:45
351
В събитието, организирано от „Медика“, участва психологът Геновева Филипова

Избухливостта при децата обсъдиха десетки родители, които се включиха в провелото се априлско Родителско кафе на Лечебни заведения „Медика“. Майки и татковци  с интерес слушаха лекцията, изнесена от психолога Геновева Филипова и задаваха своите въпроси.

Причина за избухливостта при децата винаги има, дори тя да е неразбираема за възрастните. Основна роля за нервността и лесната възбудимост при малчуганите има обкръжаващата ги среда - качеството на храната и въздуха, режимът, отношението на родителите и близките. Когато детето е гладно, уморено или болно, не може да очакваме от него да прояви търпение. То все още не е усвоило това качество и изразява дискомфорта си чрез плач, хленчене и тръшкане.

Паралелно с физиологичните причини и психологическите определят поведението на детето. То може да търси внимание, да се усеща безсилно, да се страхува или да се бори за надмощие. За установяване на произхода на недоволство в децата родителите трябва внимателно да ги наблюдават. Например, ако забележат, че мъникът започва да нервничи, когато около него е шумно, е желателно да избягват посещението на такива места с него.

Най – важното в моментите, в които детето избухва, е родителят да отстоява правилата и границите, които е наложил, съветва Геновева Филипова. „Не се опитвайте да манипулирате или залъжете детето, ако истерично иска нещо. Дайте му време да изживее момента и да се успокои, разбира се без това да представлява опасност за здравето му.  Опитите да му обясните защо не трябва да крещи и че не е в правото си, оставете за по-късен момент, когато детето вече е готово да ви чуе,“ обяснява Филипова.

Лекцията постепенно се превърна в едночасова беседа, на която родителите задаваха конкретни въпроси не само към психолога, но и един към друг.  Накрая всички бяха убедени в мнението на младата психоложка – личният пример и проявата на търпение са разковничето за успешно общуване във всяко едно отношение.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design