ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Изгорелите в катастрофата край Разград са трима русенски свещеници /Подробности/

Общество
05.05.2017  |  14:50
10 176
Духовниците се връщали от погребение на свой колега в Поморие

"Около мястото на катастрофата са открити части от кръстове и църковна утвар, както и калимавка, каквито носят православните свещеници". Това съобщиха от Варненската апелативна прокуратура по повод жестоката катастрфа край Разград, при която трима души бяха намерени овъглени. Както вече съобщихме, инцидентът е станал около 23 часа вчера на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат, автомобил „Форд фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и пламнала. В автомобила са били намерени човешки останки.

Колата е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир, коментираха от Прокуратурата. Той,  заедно с 35-годишен свещеник, се връщали от погребение на свой колега в Поморие. "В момента се идентифицират намерените останки на трети пътник в колата", завършва съобщението на Прокуратурата.

От Скръбна вест на Русенската митрополия се разбра, че загиналите са архимандрит Антоний, йеродякон Софроний, брат на Басарбовския манастир и свещ. Венелин Петков, ефимерий в с. Нисово, Русенско.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design