ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Измамена пенсионерка една седмица чака награда от полицията

Крими
11.10.2018  |  14:49
712
Жената се простила с 1560 паунда, 4540 лева и злато, била убедена, че помага на МВР
телефонни измами

 

65-годишна силистренка е поредната жертва на телефонните измамници, съобщи полицията. Случаят е от 1 октомври, когато на домашния й телефон се обадил мъж, представящ се за полицай, и й съобщил, че е набелязана за жертва от телефонни измамници. След като действително получила подобно обаждане, мнимият полицейски служител поискал от жената съдействие за залавянето на престъпниците.

 

Разговорите между двамата продължили по мобилен телефон. Следвайки инструкциите, на следващия ден тя изтеглила от банковата си сметка 1560 британски паунда и 4540 лева и заедно с няколко златни накита ги предала на непознат, с когото се срещнала в Дунавския парк. Мнимият полицай я уверил, че парите и накитите ще й бъдат върнати и дори ще бъде поощрена от наградния фонд на полицията за съдействието.

 

След като повече от седмица чакала обратна връзка, жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство. С поредната, станала известна на органите и обществеността телефонна измама, само за първите три дни на октомври жертвите станаха четири, „инкасирали“ в джобовете на престъпниците над 23 000 лева, златни и сребърни накити.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design