ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Израелски вестник изтри Меркел от снимка от марша в Париж

Свят
14.01.2015  |  16:47
1 758
Премахнати са и лицата на други жени

Израелският вестник „HaMevaser” пусна снимка от марша в Париж, но от кадъра беше изтрит образът на канцлера Ангела Меркел, пише в. "Телеграф" цитиран от БГНЕС. Изданието получи критики за неуважение към марша на единството. Той се проведе в неделя след убийствата в Париж, отнели живота на 17 души. Освен Меркел от снимките са изтрити и други дами. Липсват парижкият кмет Ан Идалго и върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Фредерика Могерини, коментира Нова телевизия.

Присъствието на датския премиер Хеле Торниг-Шмид е маргинализирано дотолкова, че се вижда само главата й в левия край на снимката. На оригиналния кадър Меркел стои между френския президент Франсоа Оланд и палестинския президент Махмуд Абас.

Манипулацията на снимката от израелския вестник първо беше забелязана от новинарския сайт Walla.com. Много коментатори критикуваха сексистката обработка на кадъра и посочиха, че по ирония маршът на единството, който целеше разпространяване на посланието за мир, е бил подправен.

През 2011 г. нюйоркският в. " Di Tzeitung" отстрани тогавашния държавен секретар Хилъри Клинтън от снимка в прочутата ситуационна зала на Белия дом по време на акцията по убийството на Осама бин Ладен. Впоследствие редакцията се извини за действията си с обяснението, че редакционната политика не позволява публикуването на снимки на жени въз основа на "скромността". Снимка: КРОСС

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design