ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Какво ще се случи, ако започнете да ставате два часа по-рано

Лайфстайл
06.06.2017  |  13:06
1 259
Идеята е да промените съня си и да излезете от зоната на комфорт. А и предизвикателството си струва!

Не е тайна, че някои от най-успешните хора в света се будят рано. И не говорим за 7 или 8 часа, а за време, в което повечето от нас обикновено дълбоко спят. Разбира се, всеки е различен, но важното е да се набере рутина и човек да почувства, че това работи добре за него.

Ранното ставане има много преимущества. Ако не се страхувате да излезете от зоната си на комфорт, защо не опитате да ставате няколко часа по-рано. Ще останете изненадани от предимствата на това.

 

1. Ще имате много по-качествено време за себе си

 

Ако се събудите по-рано, ще имате много по-качествено време за вас, защото в ранните часове на деня никой не ви безпокои. Хората спят, Facebook спи. Можете да отделите време и енергия за дейности, които ви облагодетелстват, независимо дали става дума за четене, писане, упражнения или всяка друга изпълваща душата ви дейност.

 

2. Ще имате повече време за упражнения

Събуждайки се по-рано, ще имате време за упражнения. Ще имате мотивация да излезeте, да се движите, да се наслаждавате на изгрева и природата. Упражнението, по своята същност, е здравословно за вас, но рано сутрин е още по-добро, защото ви дава заряд за целия ден, повишава фокуса, концентрацията и в крайна сметка производителността. Това не е тайна.

 

3. Ще бъдете в синхрон с природата

 

Не само ще сте в синхрон със себе си, но и с природата. Събуждайки се по-рано, ще имате по-голяма оценка за малките неща от живота, които преди това сте приемали за даденост. С течение на времето ще станете по-близки до природата, по-спокойни, ще мислите по-ясно. Ще можете да планирате деня си с яснота.

 

4. Ще се самоусъвършенствате

 

Често, след дълъг работен ден, всичко, което искате да направите, е да се отпуснете. Това е нормално. Но колко често се озовавате на канапето пред телевизора? Или да разглеждате Facebook? Със сигурност това се случва често, а най-лошото е, че понякога продължава извън времето за лягане, до късните часове на деня.

Макар че отпускането е важно, подобни дейности не позволяват самоусъвършенстване. Всъщност, когато лягате по-късно, се събуждате изтощени заради това, че сте прекарали много време, залепени на екрана.
Събудете се по-рано, за да се съсредоточите върху личния си растеж, без да се разсейвате. Ще имате по-голяма яснота относно бъдещите си планове.

 

5. Ще спите по-добре (много по-добре)

С течение на времето, заради ранното ставане и ще си лягате по-рано. В крайна сметка, ще спите по-добре и ще се чувствате подмладени за деня напред. Ще имате повече енергия и ще бъдете много по-продуктивни.
Едно проучване, публикувано в "Спрингър Линк", установява, че хората, които лягат по-късно, са по-склонни да бъдат обсебвани от негативни мисли.

 

Отнема време

Разбира се, формирането на нови навици отнема време. И по-точно 21 дни, показват изследвания. И все пак ранното ставане има предимства. Ползите не произтичат от повечето време през деня или съкращаването на съня.

Идеята е да промените съня си и да излезете от зоната на комфорт. А и предизвикателството си струва! 

 

Източник: profit.bg

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design