ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Каракачанов в Русе: България продължава преговорите за F- 16

Общество
15.05.2019  |  18:22
298
На този етап има неудовлетворителни ценови предложения, обяви военният министър
Министър Красимир Каракачанов беше днес в Русе за кампанията „Бъди войник“

На този етап има неудовлетворителни ценови предложения и ще се наложи преговорите със САЩ за закупуването на 8 бойни самолета F-16 да продължат.  Това обяви в Русе днес военният министър Красимир Каракачанов, който беше в града за кампанията „Бъди войник“. В събота ще има повече информация по казуса, допълни министърът.

Според него е важно цените на самолетите да са в рамките на тези милиард и половина лева, които България е готова да плати за новите изтребители. „Знаете, че сме декларирали нашите финансови възможности, но от едно ниво нагоре не знам дали е оправдано за обществото и данъкоплатеца, ако цената е толкова висока”, заяви пред журналисти военният министър. Той допълни още, че другият въпрос, по който трябва да продължат разговорите, е начинът на плащане- еднократно или на няколко вноски.  

”На този етап има разбиране от американската страна, надявам се, че изявлението, което направи Белият дом, когато ние взехме решението да започнем преговори с тях, ще стане реалност ”, заяви още военният министър. Aко не се постигне договорка между страната ни и Съединените щати, военното министерство може да поиска от парламента преговорите да продължат с някоя от другите  държави, които предложиха варианти . Но според Красимир Каракачанов България има много ясна позиция, че иска да превъоръжава своята авиация с този самолет.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design