ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Китайци искат да строят втори мост Русе-Гюргево с автомагистралата до Търново и тунел под Шипка

Общество
29.06.2018  |  14:07
2 221
Регионалният министър Николай Нанков обсъди с колегата си Пол Станеску проекти от взаимен интерес на двете държави
Николай Нанков Пол Станеску

 

4 години след подписване на меморандум вече са набелязани първите стъпки за изграждане на три моста над Дунав. Това е новината от днешната  среща на министрите на регионалното развитие на България и Румъния Николай Нанков и Пол Станеску. Досега с предпроектни проучвания са възможностите за строеж на съоръженията при Никопол-Турну Мъгуреле и Силистра Кълъраш. По думите на Николай Нанков, без да ангажира румънската страна обаче, приоритетен е проектът за втори мост при Русе-Гюргево. Причината за това са направените анализи, които за година са показали,че трафикът се е увеличил с около 10-15 процента, а на Дунав мост непрекъснато има опашки.

 

Българският министър съобщи още,че на предстоящата следващата седмица в София среща 16+ ще бъде подписан меморандум по отношение на бъдещите инвестиции за строеж на магистрала и мост над Дунав. По думите на регионалния министър Николай Нанков китайските компании вече не коментират темата за държавни гаранции и са направили анализи  на база на трафик данните, които показват че тази ос в Северна България представлява интерес за тях, тъй като потокът автомобили само за година се е увеличил с 15 процента. „И те са насочили своите усилия  на база на трафик данните и тези които и ние и те сме направил, именно към моста Русе-Гюргево и автомагистрала Русе-Велико Търново с  тунела под Шипка”, заяви  Николай Нанков.

 

Срещата на двамата министри в Русе бе по повод Международния ден на река Дунав. В рамките на посещението в Русе, министър Нанков и вицепремиерът Станеску откриха изложба с най-добрите снимки от конкурса на МРРБ „Една река – десетки райски кътчета“. Целта на надпреварата, в която се състезаваха над 630 снимки, е да популяризира природните красоти на река Дунав и да стимулира развитието на туризма в региона.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design