ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Комисия от областна администрация направи оглед на авариралия мост в Червен бряг

Общество
08.11.2018  |  16:22
545

Комисия от Областна администрация - Плевен в състав арх. Трифон Иванов - директор на дирекция „АКРРДС” и Валя Тарова – главен експерт в същата дирекция, заедно с инж.Илиян Банчев - директор дирекция „Обществен ред и сигурност” в община Червен бряг направиха още един оглед на авариралия мост в общината.

В изпълнение на разпореждане на областния управител Мирослав Петров областна администрация има готовност да изготви веднага становище, което ведно с комплектованите от общината документи, информационна форма, проект, КСС и т.н., ще бъде изпратено максимално бързо  към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. По време на проверката бяха установени бетонни препятствия в двата края на съоръжението, целта на които е да спират движението на моторни превозни средства по моста. Има постоянно видеонаблюдение. От общината увериха комисията, че веднага след поставянето на временна светлинна сигнализация ще бъде възстановено и движението по моста на автомобили до 3 тона.

„За да бъде укрепен мостът, около компрометираните носещи участъци, ще бъде насипана фракция. Това ще наложи изместване на речното корито чрез отклонение на потока на водата, за да могат да работят екипите.”, обясни инж. Илиан Банчев. Той допусна, че до аварията се е стигнало, защото по моста са преминавали моторни превозни средства надвишаващи допустимия тонаж. Въпросът със свързаността на населените места Горник, Сухаче, Лепица, Чомаковци, град Койнаре и Глава е решен без промяна на трасето. Пътниците преминават моста пеша и се прекачват от отсрещната му страна на друг автобус на превозвача. По подобен начин се действа и с линейките на болницата при случаи, които не са спешни, поясни Банчев. По думите му населението е обезпечено със спешна медицинска помощ, полицейска, противопожарна и аварийна защита.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design