ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Копривен (ху)мус

Сити кулинар
09.04.2019  |  14:17
680
Сити Кулинар - списание за вкусните неща в живота

Продукти:

 

400 г коприва

500 г нахут

1 каф. ч. растителна мазнина

2-3 скилидки чесън

Сокът от ½ лимон

Чер пипер

Сол

 

 

Начин на приготвяне:

 

За тази рецепта първо трябва да се обработи копривата. Тя се попарва с около 2 л вряла вода, която после се изхвърля и копривата се заварява съвсем леко, колкото да омекне. Обикновено зърната нахут имат ципа – както суровите, които трябва да сварим предварително, така и този от повечето консерви, които могат да се намерят в магазините. За щастие, премахването на тази обвивка не е чак толкова непосилна задача. За да го направите, просто след като ги сварите или извадите от консервата, забършете зрънцата нахут с чиста кърпа. Ако нямате така, можете да я премахнете ръчно, като хванете зърно нахут между палеца и показалеца си и леко завъртите. Това отнема повече време, но дава същия резултат. След това ципите се отмиват с хладка вода и се отстраняват. След като всички продукти са подготвени за работа, просто се смилат заедно в блендера.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design