ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Кредитна консултантка прибрала близо 119 000 лева с 55 фалшиви договора

България
01.02.2018  |  10:17
1 208
Личните данни на хората вземала чрез обяви за работа в нейна фирма, от други брокери или интервюта с кандидати, желаещи да получат бърз кредит

 

Окръжната прокуратура в Стара Загора е внесла в съда обвинителен акт срещу кредитна консултантка, прибирала  пари с фалшиви договори, научи "Брягнюз". Хората изобщо не знаели, че са "кандидатствали" и са "получили" за бърз кредит.

 

Първата измама обвиняемата Петя Л. извършила още на другия ден, след като постъпила на работа в клон на варненска фирма за бързи кредити в Стара Загора. После продължила и така от 5 август 2015 година до 16 март 2016-а  прибрала 118 700 лева с 55 фалшиви договора. Парите били привеждани по 13 банкови сметки - нейни и на управлявани от нея дружества, открити в клонове на 11 банки в Стара Загора, уточниха от Прокуратурата по случая, който е определен като особено тежък с големи размери.

 

Обвиняемата Петя Л. изготвяла фалшивите договори за потребителски кредит ведно с приложенията им:  Искания за потребителски кредит, Погасителни планове и Удостоверения за  банкова сметка на клиентите, като подписите на кредитополучателите не били техни.

 

За събирането на комплекта документи за отпускане на кредити били използвани фотокопия от лични карти на кредитополучателите. Тези фотокопията от личните карти са били набавяни от обвиняемата чрез  обяви за работа в нейна фирма, лични контакти с неустановени по делото брокери от други фирми за бързи кредити  или при провеждане на интервюта с кандидати, желаещи да получат кредит.

 

Така изготвените и подписани документи изпращала към офиса на дружеството във Варна за одобрение на искания кредит. Вписаните клиенти кредитополучатели не са  знаели, че са одобрени за поисканите от тях суми.  Петя Л.  разполагала с получените пари, като с една част от получените и усвоени от нея кредити е внасяла суми за погасяване на получените в по-ранен етап кредити, а с другите се е разпореждала в личен интерес.

 

При взетите 118 700 лв. от 55-те фалшиви договора, внесените вноски са в размер на 38 468 лева. За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 10 до 20 години. Предстои насрочване на съдебно заседание в Окръжен съд – Стара Загора. Снимка: Интернет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design