ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Кристиан Костов записа най-доброто ни постижение на "Евровизия"

Общество
14.05.2017  |  12:05
292
На финала на "Евровизия 2017", на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента "Amar Pelos dois".

Кристиан Костов, който спечели второто място на песенния конкурс "Евровизия 2017", и българската делегация ще се завърнат днес у нас от Киев, съобщиха от Българската национална телевизия, цитирани от БТА.

От 14.00 в Студио 5 на БНТ той ще даде пресконференция.

Преди това Кристиан и делегацията ще участват в коментарното студио на БНТ1, посветено на "Евровизия 2017".

Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс "Евровизия". Българската песен "Beautiful Mess" зае второ място в най-гледания музикален форум в Европа. Тази позиция българският представител извоюва както при гласуването на журито, така и при зрителския вот. Максималните 12 точки бяха присъдени за песента от четири страни - Македония, Норвегия, Естония и Беларус.

В първото си интервю пред БНТ, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него. "Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители" - сподели българският представител.

Тази нощ, на финала на "Евровизия 2017", на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента "Amar Pelos dois".

България получи още отличия от тазгодишното издание на "Евровизия". След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди - за най-добри специални ефекти, както и за най-добра сценична концепция и присъствие.

Кристиан Костов записа най-доброто ни постижение на "Евровизия", припомнят от БНТ. През миналата година Поли Генова класира България на четвърто място в конкурса. През 2007 г. Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с пета позиция на "Евровизия". /24chasa.bg

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design