ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Кръстовище на две нива при Дунав мост е приоритетен проект

Общество
14.04.2017  |  00:56
8 009
Решението е на Регионалния съвет за развитие на региона

Регионалният съвет за развитие на Северен централен район определи като приоритетен за икономическото и социалното развитие на района и подкрепи реализацията на проект „Комуникационно решение за изграждане на кръстовище на две нива при ГКПП Дунав мост“. Решението беше взето на провелото се на 11 април в Разград  33-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район. Председател на срещата беше областният управител на Разград Манол Кившанов, а в нея участваха представители на министерства, областните управители на Русе, Велико Търново, Габрово, Разград и Силистра, представители на общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и представители на академичните среди – висши училища на територията на района, Института за пазарна икономика, Националния статистически институт и Агенция „Пътна инфраструктура“.

На заседанието беше представена и актуална информация относно степента на изпълнение на договорите с Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране на автомагистрала Русе – Велико Търново и възможностите за финансиране на проекта.

По време на срещата беше създадена и Специализирана комисия за анализ на демографските проблеми и планиране на мерки за преодоляване на негативните тенденции в региона. Ректорът на Стопанската академия в Свищов доц. д-р Иван Марчевски информира присъстващите, че Обединението на ректорите на висшите училища от Северна България ще работи за намаляване на икономическите и социалните диспропорции и още по-активно ще се обърне към младите хора като най-ценен капитал за развитието на регионите и страната. През 2017 г. предстои да бъдат разработени и междинни оценки на Регионалните планове за развитие на шестте района. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design