ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Ловеч: С нова актриса и пиеса за размяна на брачни партньори започва театралният сезон

09.09.2014  |  22:43
279
Златина Никифорова вече репетира в пиесата „Двойка, четворка, секс"

С нова актриса и пиеса за размяна на брачни партньори започва театралният сезон на ловешкия театър. Трупата вече репетира пиесата „Двойка, четворка, секс" за камерна сцена, съобщи директорът Цвятко Стоилов. Тя е на австриеца Щефан Фьогел, а премиерата ще бъде в средата на октомври.

Новото попълнение е актрисата Златина Никифорова, завършила е НБУ. Досега е играла предимно на сцената на „Червената къща „Андрей Николов” и на театрална работилница "Сфумато", както и при Теди Москов в „Карай да върви“ по „Кандид“ от Волтер. 

Постановката в Ловеч е дипломна работа на Диана Милушева, която завършва НАТФИЗ в класа на Красимир Спасов. Сценографът Радослав Пеев също е дипломант - при Чайка Петрушева. Участват още Силвия Чобанова, Ивайло Спасимиров и Атанас Найденов. „Двойка, четворка, секс" поставя тема, която е все още табу в нашето общество - суинг (размяна) на брачни партньори", издаде само директорът Стоилов.

От началото на 2015 година гост-режисьорът Красимир Спасов ще започне работа по „Франческа" на нашия земляк Константин Илиев. И този сезон театърът ще продължи традицията всяка събота от 11 ч. да играе за най-малките почитатели на Мелпомена. Детските пиеси продължават да се радват на интерес - „Макс и Мориц" например е заглавие, което от 2003 г. не е слизало от сцена.

Актьорският състав сега наброява десет артисти, но в момента не можем да си позволим да привлечем повече от 12, обясни Цвятко Стоилов. По всяка вероятност обаче ще се търси още една актриса. Новото име Златина Никифорова навлиза в ролите и за пръв път ще излезе на сцена на 25 септември в „Опечалена фамилия", която постави  Йосиф Сърчаджиев миналия сезон.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design