ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

„Майстори“ започват ремонт за 50 лева, после рекетират за 1000

България
04.12.2018  |  16:41
1 188
Със заплахи седмината успели да вземат от 76-годишната стопанка 800 лева, патрул провалил плановете им

 

7 "майстори"  са задържани в полицейския арест в град Септември за измама, съобщиха от МВР. Вчера при редовния си обход служителите от автопатрула забелязали лека кола с врачанска регистрация. Полицаите проверили пътниците  - седмина мъже, на възраст от 27 до 36 години, от различни села в околността. Тъй като мъжете стояли пред къща без видим повод, полицаите я проверили. В нея била изплашената 76-годишна стопанка.

 

Станало ясно, че малко по-рано групата й предложила бърз и евтин ремонт на покрива с първоначалната оферта за смяна на улуците само за 50 лева. След много уговорки и убеждаване от страна на „майсторите“ доверчивата жена се съгласила и бригадата бързо започнала работа. Не след дълго обаче сумата за ремонта нараснала с още близо 1000 лева.

 

Притеснена стопанката казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни и стояли до дома й, за да я принудят да плати. Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но те продължили с настояването и дори отправили заплахи към жената. Така тя била принудена да отиде и да изтегли още 600 лева. Дори и след предаването им, гастролиращите майстори продължили да я притесняват.

 

Плановете им пропаднали, когато присъствието им било забелязано от полицейския екип. И седмината се озовали в ареста на полицейското управление в Септември. Шестима са с  криминални прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата,  а работата по неговото изясняване продължава, казаха още от МВР.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design