ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Малайзийци искат да строят втори мост при Русе

Общество
09.08.2019  |  16:41
423
Фирмата проявява интерес и към магистралата към Велико Търново, както и за логистичен център с летището, пристанището, жп транспорта

Малайзийската фирма Eonmetall е заявила пред областния управител Галин Григоров и депутата Искрен Веселинов намерението си за три инвестиционни проекта в Русе, стана ясно днес на брифинг. Единият касае изграждането на втори мост над Дунав при Русе, другият е за построяването на автомагистрала между Русе и Велико Търново, а третият - за изграждането на логистичен център в близост до летището  в с. Щръклево. На срещата присъства и съсобственикът и представител за България Антон Стайков, когото Искрен Веселинов представи като русенец  и който потвърди, че вчера са проведени разговори с кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството, откъдето е заявена пълна подкрепа.

 

Малайзийската фирма е с 35 -годишен опит в изграждането на водещи инфраструктурни проекти в Азия, но за пръв инвестиционно стъпват в Европа. Веселинов изтъкна като предимство на Eonmetall, че за разлика от китайските инвеститори, те не изискват държавни гаранции, които се акумулират във външния дълг на страната. Очакванията са проект от такива мащаби, чиято стойност би възлязла на около 2 млрд. лв., да бъде изцяло базиран на принципите на концесията, като се правят отчисления от тол такси, информира Веселинов. Според него, в рамките на шест месеца може да се случи обяваването на концесията. Част от инвестиционните намерения на компанията са летището в Щръклево да се свърже с пристанището и железопътния транспорт и да стане ефективен логистичен център. Фирмата е заявила интерес да построи и другите два моста, от общо трите, обявени от Румъния - при Силистра и  Никопол.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design