ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Малки танцьори от Долна Студена - най-добри майстори на ръченица

Общество
13.06.2018  |  13:59
314
Фолклорно надиграване се вихри в Бяла
бяла фолклорно надиграване

С множество отличия се завърнаха представителите от ОУ „Свети Климент Охридски“ в Долна Студена от първото ученическо надиграване в Бяла. Инициатори на танцовото състезание бяха колективът на СУ „Панайот Волов“ и училищното настоятелство в града края Янтра. Повече от десет колектива се включиха в надиграването, а от община Ценово покани получиха две учебни заведения. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи.

 

Като танцьори към групата от Долна Студена се включиха кметът на селото Николай Николов и секретарят на местното читалище Ивелина Анчева. Участниците получиха пълна подкрепа и от целия педагогически колектив на учебното заведение.

 

Танцьорите трябваше са изиграят три хора – Дунавско, Самоковско и Сворнато. „Изпълнението и на трите танца беше много добро, децата бяха завладени от магията на танца и народната музика. Веднага след получаване на поканата с много желание и ентусиазъм започнахме репетиции в салона на читалището“, разказва читалищният секретар Ивелина Анчева.

 

В крайното класиране танцьорите от Долна Студена се окичиха с бронзовите отличия. Памела Христова и Петър Георгиев обраха овациите на всички участници. Двамата се включиха в надиграването на ръченица. Независимо че бяха най-малките участници, те успяха да преборят конкуренцията и да спечелят „Грамота за най-добър майстор на ръченица“.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design