ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Местни избори 2019: 16 партии, коалиции и инициативни комитети са подали документи за регистрация в плевенската ОИК

Новините днес
19.09.2019  |  17:25
264
На 27 октомври ще могат да гласуват общо 118 225 жители на общината, сред тях са и четирима столетници

16 партии, коалиции и инициативни комитети са подали документи за регистрация в Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Плевен за участие в изборите за общински кмет. 22 политически субекта са заявили желание да участват в местните избори с листи за общински съветници, а 21 – за участие в изборите на кметове на кметства. Това съобщи днес председателят на ОИК – Плевен, Ярослав Димитров.

Той поясни, че засега са ясни само имената на двамата кандидати за кмет на Плевен, които са издигнати от инициативни комитети – Георг Спартански и Ангел Дочев. Пълна информация за всички участващи в изборите ще има на 24 септември вечерта.

Избирателите в общината са общо 118 225, от които 100 046 живеят в Плевен. На 27 октомври 540 млади хора ще могат да упражнят правото си да избират за първи път. Сред избирателите са и четирима столетници. Гласуването ще стане в 162 секции, ще има и поне две подвижни секции. Членовете на секционните избирателни комисии са 1426-има. Избори за кметове на кметства ще има в 17 селища от общината. За селски кмет няма да гласуват в Горталово, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Ралево, Тодорово, Тученица, защото населението на тези селища е под необходимия минимум от 350 жители.

 

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design