ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Модерни машини увеличиха с 25% производството на „Дунав Прес”

Общество
19.05.2017  |  20:32
596
Всички сгъвачно-лепачни процеси могат да се следят с мобилен телефон
Машината е с брайлов модул, автоматизирано контролиране за полагане на лепило и уеб базирано приложение Снимка: „Бряг”

Две нови и изключително модерни машини увеличиха производствения капацитет на "Дунав Прес" АД с 25%. С тях е повишено и качеството на произведеното, обясни изпълнителният директор на предприятието Николай Алексиев по време на проведения информационен ден. Той представи автоматичната листова щанц машина и сгъвачно-лепачната машина, закупени по Европейски проект.

"Ако не бяха тези машини, дори нямаше да можем да си изпълняваме поръчките", заяви Алексиев. Той добави, че с тях е увеличен броят на новите клиенти, които дружеството е привлякло - вече се доставят опаковки за 12 фармацевтични завода в Германия, Швейцария, Италия, а скоро започват доставки и за нови клиенти от Централна и Източна Европа.

Сгъвачно-лепачната машина вече работи от около месец, а листовата щанц машина от 2 седмици. С новите придобивки е елиминиран  човешки ресурс за процеси, които могат да се автоматизират. Служителите, които преди са извършвали ръчната дейност, сега са преквалифицирани за работа на новите машини. Това са общо 20 човека, като дори има назначени и нови работници.

Машините са швейцарски и са доставени от един от най-добрите производители в света, уточни Венелин Николов, ръководител на проекта. Сгъвачно-лепачната машина е изключително модернизирана, оборудвана е с модул за инспектиране, брайлов модул, автоматизирано контролиране за полагане на лепило и други. Тя разполага и с уеб базирано приложение и могат да се следят с мобилен телефон всички процеси, които изпълнява.

Машините са закупени със средства по схема „Подобряване на производствения капацитет на МСП“ чрез Европейски фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. Общата сума на инвестицията след провеждане на тръжна процедура е 1 935 880.54 лв., от които 999 688.71 лв. безвъзмездна финансова помощ и 936 191.83 лв. собствено съфинансиране. За това е подписан договор между Министерството на икономиката и предприятието по проект: „Подобряване на производствения капацитет в Дунав Прес АД“.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design