ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

„Монтюпе” с мерки да не пуска миризми

Общество
09.08.2017  |  01:38
330
Сменят вентилация и филтри, съвместно с Екоинспекцията слагат апаратура за изследване на въздуха

„Монтюпе” ЕООД внесе в РИОСВ-Русе  програма с краткосрочни мерки, с които да не се допуска разпространение на миризми извън производствената площадка. Това съобщиха вчера от Екоинспекцията. Програмата на фирмата е според договорената модернизация на вентилационната система на предприятието. Според договорката, „Монтюпе” се задължава да изпълни поредица от технически решения. Първоначално ще бъдат реализирани тези от тях, които не са свързани с процедурата по изменение на комплексното разрешително.

 

Мерките са свързани с осигуряване на обмен на въздуха в производствените халета най-малко 3-4 пъти на час посредством монтиране на водни охладители,  локални и общообменни аспирации. От дружеството следва да съобразят точното местоположение, вид и капацитет на съоръженията към принудителната вентилация за пречистване на въздуха от работната среда и от зоните за съхранение на пясъчни сърца така, че да обхващат емисиите в максимална височина и да се отвеждат към съответното пречиствателно съоръжение – биофилтър, коментират от РИОСВ.

В програмата се предвижда разработване на цялостен проект за "Отопление, вентилация и климатизация” на производствените помещения с новата аспирационна и вентилационна система, който ще се съгласува с Инспекцията. Срокът е месец септември тази година.

 

Като императивно условие е поставено изискването в границата на работната площадка на „Монтюпе“ ЕООД да бъде проектирана и изградена мониторингова система за отчитане на емитираните от производството замърсители, която ще предава on-line информация в сградата на регионалната инспекция. Информацията ще се публикува на интернет страницата на инспекцията.  Видът на техниката и методите на измерване ще бъдат избрани от РИОСВ-Русе и заплатени от инвеститора.

 

Представената програма включва мерки и дейности, които ще се реализират до края на годината. От инспекцията са категорични, че ще упражняват постоянен контрол за изпълнението на предвидените в програмата мерки.

 

 

Това е първият от поредицата ангажименти, който ръководството на дружеството пое към министъра на околната среда и водите Нено Димов на среща в средата на юли в Русе.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design