ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

МВР: Кети е убита първа, имала е 6-месечна връзка с убиеца

България
05.01.2018  |  16:00
790
Майка й е била наясно с връзката й с Росен, семейството избито, за да се прикрият следите
Снимка: Канал 3

Гранати със запалки в дома на убиеца, търсил и друго оръжие

 

"Извършителят на шесторното убийство е изключително опасен. Той е действал сам. По време на огледи в помещения, които той е обитавал, са намерени ръчни гранати и запалки за тях. Имаме информация, че е искал да се снабди с друго оръжие, затова министърът на вътрешните работи е свикал щаб. На последните места, на които е пребивавал, има сили на полицията. Вчера бяха проведени няколко операции по възможното пребиваване на лицето. Към момента на провеждане на акцията местонахождението на къщата не беше изяснено. Срещнахме трудности за набиране на информация за лицето".

 

Това съобщи днес главният секретар на МВР Младен Маринов по време на брифинг в Съдебната палата.

 

Изключително раздразнителен, изпитвал ревност

 

"Мотивът е личен, свързан с интимни отношения и връзка с жертвата. Има черти, които го правят изключително раздразнителен, особено когато е бил отхвърлен. Изпитвал е ревност към мъжа, с който е живеела. Тя му е споделяла, че има проблеми във връзката си. Майката на убитата Кети е била наясно с тази връзка. Двамата са имали връзка 6 месеца преди убийството", уточни той, цитиран от Канал 3.

 

"Според нас Кети е била първата жертва. След това е убито семейството, за да се прикрият следите, след което е взет автомобилът на семейството. Кети най-вероятно не е убита на мястото, на което е намерена", каза още той.

 

Всяка от жертвите "проверена" с контролен изстрел в главата

 

Убиецът е искал да прикрие следите, събрал е гилзите, разместил е телата. Първо са убити Неделчо и синът му. Нанси и приятелят й са опитали да се скрият на горния етаж. Бащата и синът са оказали съпротива, защото има следи от това по телата им, стана още ясно от пресконференцията. 

 

Аутопсиите показват, че всеки един от тях е убит с няколко изстрели и контролен изстрел в главата. "Той е без документи, без собственост, без работа. Приятелите му дават прякора Горския човек. Има три присъди за лишаване от свобода. Той не е излежал присъдата си за блудство, тъй като се е укрил, стана още ясно от думите на Сарафов. 

Рано сутринта премиерът Бойко Борисов е посетил извънредния щаб. Действията продължават до залавянето на лицето. Забранени са ловните дружинки, за да не стават обърквания, съобщи Маринов.  

 

Главният секретар предупреди, който види лицето да не влиза в контакт с него, а да сигнализира незабавно, защото лицето е изключително опасно. 

 

МВР продължава да издирва Росен Ангелов, пусна актуална снимка

 

Хитър, лукав, прикрит, стреми се да се да налага

 

Според психопрофила на Росен Ангелов, той е хитър, лукав, прикрит и се стреми да налага на околните своите мисли и чувства. Психически здрав е, но дотолкова доколкото показва, че няма психически заболявания. Къщата е необитаема, няма известни собственици. Това е постройка, за която не съществуват документи в правния мир. Това затруднява установяване на някаква собственост. Имаме данни за наличието само на един пистолет. Другото е оперативна информация“, заяви директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

 

По думите му най-вероятно оръжието му е незаконно – 22 калибър. Попитан как се е издържал Росен Ангелов, той отговори, че е взимал от свой познати дребни суми и е помагал на Кети за извършването на нейни дейности. 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design