ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

МВР: Сняг в страната, закъсали ТИР-ове, затворени пътища

Общество
16.12.2018  |  14:06
1 522
АПИ апелира шофьорите да не тръгват към Северозападна България, ако не им е спешно, пътуващите да с автомобили, подготвени за тежки зимни условия

 

Пътната обстановка в страната е усложнена, на много места има силен снеговалеж,  закъсали камиони, катастрофа ограничи движението при км 221 на АМ "Тракия". Това съобщиха от МВР, обобщавайки ситуацията към 13,30 часа. Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик,  София,  както и в района на проход „Предел“, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „Троянски“ проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „Шипка“.

 

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението, казаха още от МВР. За снегопочистване временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока:  АМ „Струма“ от п.в "Бобошево" в посока София; АМ „Люлин“ в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. „Мало Бучино“; път I-6 Кюстендил- ГКПП „Гюешево“ ; път I-8 ГКПП "Калотина" - Сливница.

 

Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се  осъществява в активната лента. Временно се ограничава движението по път I-1 Видин – Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ от своя страна апелира шофьорите, на които днес не им се налага спешно пътуване в Северозападна България, да се въздържат от пътуване, а пътуващите да са с автомобили, подготвени за тежки зимни условия. Водачите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили трябва  да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design