ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

На 17 септември 1922 първолаци в Плевенски регион ще влязат в класните стаи

Общество
13.09.2018  |  14:47
354
Ремонтите в 4 общински училища ще продължат и след първия звънец
Снимка: архив

1922 деца в региона са записани в първи клас за новата учебна година, която ще бъде открита на 17 септември. Те са разпределени в 115 паралелки. Спрямо предходната година първокласниците са намалели с 280. И през тази година има слети паралелки в някои от населените места заради по-малкия брой ученици, записани за първи клас, съобщи Регионалното управление на образованието в Плевен.

За новата учебна година врати ще отворят 190 образователни институции в областта. От тях - 105 училища, 76 детски градини, 5 центъра за подкрепа за личностно развитие, два центъра за специална образователна подкрепа, едно Общоградско средношколско общежитие и един Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.      

От тази учебна година още две основни училища са преобразувани в обединени – в селата Мечка и Търнене. С тях броят им в областта става 4.

Одобрените за тази учебна година иновативни училища в региона са седем. Три от тях са от миналата учебна година – МГ „Гео Милев“, ДФСГ „Интелект“ и ОУ „Васил Левски“ – Белене. Нови са СУ „Иван Вазов“ -Плевен, ОУ „Антон Страшимиров“ - Бохот, ОУ „Васил Левски“ - Кнежа и НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Долни Дъбник.

С необходимата задължителна документация са снабдени всички образователни институции в областта.

Все още продължава подборът на педагогически кадри, като 61 са свободните места. Най-търсени са местата за длъжностите:

-        учители в групите за целодневна организация – 14;

-        учители по математика – 8;

-        учители по ФВС – 5.

Ремонтните дейности продължават в 12 общински училища в областта, като в 4 от тях са по ОП „Региони в растеж“. В четири от училищата ремонтите ще продължат и след 15 септември. Това са ДФСГ „Интелект“, Плевен – ремонт на актова зала; СУ „Асен Златаров“, с. Гиген - покривът е завършен, санирането продължава; ПГЗ „Стефан Цанов“, Кнежа – ОП „Региони в растеж“ и СУ „Крум Попов“, Левски - основен ремонт по ОП „Региони в растеж“. По информацията от директорите на училища ремонтите няма да възпрепятстват откриването на учебната година, създадена е организация за нормалното провеждане на учебни занятия.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design