ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

На 66 г. почина журналистът Валентин Христов

Култура
08.08.2018  |  17:39
4 079
Известният журналист, писател и общественик е получил инсулт по време на риболов

Днес преди обед е починал Валентин Христов, съобщи за www.briagnews.bg  синът му Димитър. Освен като журналист, писател и общественик, Вальо бе известен като запален рибар. В четвъртък по време на риболов на язовир Тича 66-годишният Христов е получил масивен инсулт и е бил откаран в най-близката болница в Шумен, където в продължение на три дни лекарите са положили всички усилия да бъде спасен животът му, но днес малко преди обяд организмът му не издържал и той починал, разказаха близките му.

Валентин Христов е роден на 6 април 1952 година в Русе. Завършил е ВИММЕСС /сега РУ"Ангел Кънчев"/ - Русе,но още от студентските си години започва да пише. След дипломирането си като инженер  веднага постъпва като журналист във в. "Дунавска правда"-Русе. Работи като кореспондент на в. "Кооперативно село", а след 1990 г. е за няколко години главен редактор на в. "Русенски Стандарт". В последните години се отдава на творческо писане  - след първия му криминален роман, тази пролет излезе и сборникът "2221 и половина  вица". В творческите му планове влизаше издаването на книга с разкази за Русе. Освен като творец, Валентин Христов през целия си съзнателен живот бе силно ангажиран със социалистическата идея. Бил е член на Областния съвет на БСП в Русе, работил е в Община Русе. Женен е и има двама сина.

Поклонението пред тленните останки на Валентин Христов ще бъде в сряда, 8 август, от 10 часа в църквата "Свети Николай Чудотворец" / срещу Католическата църква/. Погребението ще е в гробищен парк "Чародейка".

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design