ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

На Царицата на плодородието й тръгна по вода в Русе

Общество
08.10.2017  |  13:03
1 054
Млади шеф готвачи от Гимназията по туризъм представиха ръчно приготвени изкушения за хапване на място, производители предлагаха биохрани, имаше богата художествена програма и аниматори за децата
Празник на плодородието в Русе

 

Царицата на плодородието вчера приветства русенци и гости на града с настъпването на есента - най-плодородният  период от годината. Това стана на Празника на плодородието на Централния пазар в Русе. Дъждовното време бе възприето от присъстващите, че на Царицата на плодородието в Русе й върви по вода. В празненството с различни музикални изпълнения се включиха възпитаници на музикално студио за поп и джаз пеене „Икономов“, специална фолклорна програма бяха подготвили и самодейците при читалището в квартал „Средна кула”.

 

На изложението можеха да се опитат ръчно приготвени изкушения за хапване на място, дело на най-младите шеф-готвачи - учениците от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”. Приходите от тази инициатива отиват за бъдещи техни дейности. За най-малките гости на празника бяха организирани игри от аниматорен клуб „Веселяците”. Празненството се организира за четвърта поредна година от „Общински пазари”.

 

На тържеството присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова. Като домакин се изяви управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който приветства всички присъстващи и представи производителите, разположили щандовете си с биохрани по време на Празника на плодородието.

 

„Мотото на нашия празник тази година е „Обичаме Русе“, затова ви приканвам да пазарувате стоки от нашия край и качествени български стоки, каквито ще намерите тук“, призова Кунчев. Кметът Стоилов от своя страна също поздрави присъстващите с празника и им пожела прекрасно настроение.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design